В Україні стартує основний етап вступної кампанії 2021

vseosvita.ua

Також наразі триває вступна кампанія до закладів професійної (професійно-технічної) освіти, яка розпочалася у червні.

В Україні розпочинається прийом заяв та документів від вступників ПІСЛЯ 9 КЛАСУ до закладів фахової передвищої освіти за денною формою здобуття освіти. Остання дата – 13 липня, прийом заяв закінчується о 18:00.

Додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти виключно за кошти фізичних або юридичних осіб заклад освіти визначає своїми Правилами прийому за умови додаткового зарахування не пізніше 31 серпня.

Вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди проводяться з 14 липня до 24 липня. Оприлюднення рейтингових списків має відбутися не пізніше 12:00 27 липня.

Подання оригіналів документів на місця державного або регіонального замовлення – до 12:00 29 липня. Зарахування вступників відбувається:

  • за державним або регіональним замовленням – не пізніше 18:00 31 липня;
  • за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 3 серпня, додаткове зарахування – не пізніше ніж 31 серпня.

Переведення на вакантні місця державного (регіонального) замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі базової загальної середньої освіти (у випадках, встановлених Умовами прийому), має бути здійснено не пізніше 9 серпня.

Для вступників НА ОСНОВІ 11 КЛАСІВ за денною формою здобуття освіти до закладів ФПО реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 1 липня.

Прийом заяв та документів розпочинається 14 липня, крім військових коледжів сержантського складу та фахових коледжів зі специфічними умовами навчання, а закінчується:

  • о 18:00 26 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди або вступних іспитів та творчих конкурсів;
  • о 18:00 2 серпня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Вступні іспити, творчі конкурси проводяться в кілька потоків з 1 до 13 липня включно для вступників, які вступають на місця державного або регіонального замовлення. У період з 14 липня до 2 серпня можуть проводитись додаткові сесії іспитів, творчих конкурсів для вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

Вступні іспити, творчі конкурси проводяться з 1 до 20 липня включно, співбесіди проводяться з 24 до 29 липня включно. Оприлюднення рейтингових списків має відбутися не пізніше 12:00 год 5 серпня.

Вступники, які отримали рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного (регіонального) замовлення до 12:00 9 серпня. Зарахування вступників відбувається:

  • за державним (регіональним) замовленням – не пізніше 12:00 14 серпня;
  • за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 12:00 20 серпня (додаткове зарахування на вільні місця за кошти фізичних та юридичних осіб – не пізніше 30 вересня).

Переведення на вакантні місця державного (регіонального) замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі повної загальної (профільної) середньої освіти (у випадках, встановлених Умовами прийому), проводиться не пізніше 20 серпня.

Для дітей із непідконтрольних територій України є можливість вступати на місця державного замовлення в межах квоти-2 через освітні центри «Донбас-Україна» або «Крим-Україна», які розпочали роботу 7 червня.

Також наразі триває вступна кампанія до закладів професійної (професійно-технічної) освіти, яка розпочалася в червні, коли вступники отримують свідоцтва про базову або повну середню освіту.

Заклади мають певну автономію в цьому процесі. Кожен самостійно визначає графік та критерії вступу, – зазначив очільник #МОН Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 червня, розпочала свою роботу гаряча лінія Міністерства освіти і науки для вступників.

Редакторка:
Кремзель Дарія Андріївна