Затверджено Порядок наповнення платформи «Всеукраїнська школа онлайн»

Міністерство освіти і науки затвердило Порядок наповнення вебплатформи дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн». Відповідний наказ МОН №1067 набув чинності 22 жовтня 2021 року. 

Наказ затверджує Порядок наповнення вебплатформи «Всеукраїнська школа онлайн» освітніми матеріалами, визначає механізми даного процесу для організації дистанційного та змішаного навчання в Україні. 

У подальшому це дозволить:

  • урізноманітнити та  вдосконалити освітні процеси в закладах освіти;
  • ознайомити учасників освітнього процесу з найсучаснішими формами, методами та принципами навчання; 
  • поширити інноваційний вітчизняний та зарубіжний педагогічний досвід і цікаві цифрові продукти тощо. 

Згідно з Порядком, адміністратором платформи є Український інститут розвитку освіти, технічним адміністратором виступає ДП «Дія».

Найближчим часом на базі Українського інституту розвитку освіти буде створено експертну раду, яка займатиметься організацією експертизи освітніх матеріалів, що розміщуватимуться на платформі. 

Також на сайті установи буде оприлюднено механізми звернення щодо розміщення освітніх матеріалів і відповідні форми електронної реєстрації. 

Довідково.

Всеукраїнська школа онлайн – E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.

Над ВШО спільно працюють Український інститут розвитку освіти, МОН, Міністерство цифрової трансформації та ГС «Освіторія» за підтримки ЮНІСЕФ в Україні та Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich. На платформі функціонує Інструмент «Кабінет вчителя» та мобільний застосунок для учнів, який розроблено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

ВШО також підтримують і забезпечують безлімітний нетарифікований доступ до платформи мобільні оператори Київстар, Vodafone та lifecell.

Наразі на платформі зареєстровано 203 тис. користувачів. Платформою скористались 25 мільйонів разів із більш ніж 120 країн світу.

Нагадаємо, з 25 жовтня через погіршення епідемічної ситуації на канікулах перебувають загалом 8 тис. шкіл. У регіонах, які потрапили до «червоної» зони, на канікулах або дистанційному навчанні знаходяться ЗЗСО, які не досягли показника вакцинації у 100%.