Вісімнадцять учнів Миколаївської СЗОШ № 22 представляли Україну в Польщі

В рамках Українсько-Польського партнерства з 16.10 по 24.10.21 відбувся міжнаціональний проект обміну молоддю в містечку Білий Дунаєць, Польща. Вже п’ятий рік поспіль цей проект здійснюється Фундацією “Майстерня добрих помислів” (м. Хоржув, Польща) та Фундацією “ЧейнджЛоґ” (м. Миколаїв, Україна) згідно з міжурядовою угодою щодо проведення Українсько-Польських обмінів молоддю.

Вісімнадцять учнів віком 15-16 років Миколаївської СЗОШ № 22 у супроводі двох лідерів групи – вчителів англійської мови Первової Марини та Чебанюк Катерини – отримали можливість представляти Україну на даному обміні. Прибувши до місця проведення обміну, українська молодь зустрілась з однолітками – учнями школи з міста Тарновські Гури. Протягом дев’яти днів всі учасники, за координацією міжнародного тренера з Польщі Бартека, спільно працювали над розвитком власних комунікативних навичок, креативного та критичного мислення. Залежно від наданого завдання, діти шляхом “мозкового штурму” та дискусій знаходили рішення наданих ситуацій та проблем, працювали в парах, групах, командах, методом «Clock» дізнавалися більше про своїх польських друзів, надавали інноваційні думки та ідеї щодо створення власних веж, бачення реальних ситуацій у формі малюнка, аналізу будь-якого виду діяльності, складання загального плану спільних дій та їх відтворення у запропонованому квесті. Кожен день роботи завершувався рефлексією, коли учасники робили самоаналіз власної діяльності, а також мали можливість проявити свої почуття з приводу почутого, побаченого та вивченого матеріалу.

Важливою частиною обміну була можливість представити в Польщі багатство української культури, що стало справжнім відкриттям для всіх учасників проекту. Значення даного проекту, як справжнього примірника толерантності, поваги, підтримки один одного, зародження нових дружніх відносин та любові, для особистісного розвитку української молоді, – важко переоцінити.

Партнери проекту з української сторони, Фундація “ЧейнджЛоґ” та Миколаївська СЗОШ № 22, усвідомлюючи необхідність включення молодіжних обмінів до освітнього процесу в рамках його реформування та модернізації, продовжують працювати над системним проведенням проектів обміну молоддю в рамках наявних програм, зокрема Українсько-Польських обмінів молоддю та “Еразмус плюс”, і раді контактам від потенційних партнерських організацій в Україні та з-за кордону, зацікавлених у плідній співпраці.

За інформацією закладу