Заклади загальної середньої освіти отримали друковані екземпляри карткової ігрової методики «Коло безпеки» та ознайомились з рекомендаціями щодо її використання

Управлінням освіти в рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» передано закладам загальної середньої освіти міста друковані екземпляри карткової ігрової методики «Коло безпеки», надані Всеукраїнським громадським центром «Волонтер», та інформаційні матеріали щодо протидії домашньому насильству, булінгу (листівки, буклети, пам’ятки тощо), надані департаментом праці та соціального захисту населення.

Метою карткової ігрової методики «Коло безпеки» є формування в учасників системи уявлень і знань щодо явища насильства, форм та методів його попередження й подолання, а також особливостей звернення по допомогу у разі ризику ситуації насильства або безпосереднього випадку. Адресована ігрова методика для дітей віком від 12 років, освітян (соціальних педагогів, психологів, вихователів, вчителів, класних керівників), батьків та осіб, що їх замінюють.

За сприянням управління освіти 04.11.2021 представники Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» провели навчальний вебінар, в якому взяли учать 55 педагогічних працівників закладів освіти міста. Педагоги  ознайомились з картковою ігровою методикою «Коло безпеки» та рекомендаціями щодо її використання з різними віковими групами дітей.