Змінився перелік предметів ЗНО для вступу на 12 спеціальностей

osvita.ua

Міністерством освіти змінений перелік необхідних сертифікатів ЗНО для вступу на спеціальності галузі знань «Міжнародні відносини» та «Охорона здоров’я».

Такі зміни закріплені в оновленій редакції Умов прийому до закладів вищої освіти в 2022 році, що зареєстрована Міністерством юстиції.

Так, для вступу на медичні спеціальності за ініціативи Міністерства охорони здоров’я змінено пари конкурсних предметів: другим предметом вступники у 2022 році зможуть обрати математику або хімію, а третім – фізику або біологію.

Щодо спеціальностей галузі «Міжнародні відносини», то для двох з них – «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Міжнародні економічні відносини» – значно розширений перелік третього предмета на вибір. У 2022 році абітурієнти в якості третього предмета зможуть подавати сертифікат з будь-якого предмета ЗНО.

Для вступу на спеціальність «Міжнародне право» абітурієнти третім предметом на вибір зможуть подавати сертифікат з математики або історії України.

Для отримання важливої інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.