Методичний медіамайданчик «ПЕДАГОГ #МКЛ_»

Якщо у вас є яблуко, і у мене є яблуко, і якщо
ми обмінюємося цими яблуками, то у вас і у мене
залишається по одному яблуку. А якщо у вас є
ідея, і в мене є ідея, і ми обмінюємося ідеями,
то у кожного з нас буде ПО ДВІ ІДЕЇ!

Джордж Бернард Шоу

Світ змінюється: сучасний учень чекає сьогодні педагога з високим професійним рівнем. Учитель повинен «бути на ти» з цифровими технологіями, тримати увагу учнів через екран монітору, орієнтуватися на потреби дітей, мати достатню психологічну та культурну підготовку. Тому система методичної роботи Миколаївського класичного ліцею покликана задовольняти, в першу чергу, потреби розвитку освітнього закладу, а також інтереси педагогічного колективу у постійному підвищенні фахового рівня згідно з сучасними вимогами науки та практики.  84% вчителів ліцею мають вищу кваліфікаційну категорію. Безумовно, у кожного за плечима грунтовні знання з предмету та цінний досвід роботи. Завдання адміністрації: створити освітнє середовище, що забезпечує умови для постійного педагогічного зростання, для створення нових цифрових освітніх ресурсів, а також поширення прогресивного досвіду і надання методичної допомоги вчителям закладу. Наша мета – компетентні, ерудовані, творчі та вмотивовані педагоги, які готові адекватно сприймати зміни в освіті.

Тому науково-методичною радою ліцею прийнято рішення про створення на сервісі wix.com методичного медіамайданчика «ПЕДАГОГ #МКЛ_» В умовах періодичних локдаунів і карантинів  цифрові технології дають змогу не зупиняти навчання, а безпечно продовжувати його в  дистанційному або змішаному форматах. Цифрова грамотність для вчителя стає пріоритетом. Canva, Genially, Word Art, Trello, Vocaroo, Pinterest –  це сучасні онлайн-сервіси, що дають можливість створювати СУЧАСНИЙ інтерактивний контент уроку та формувати в учнів критичне мислення, навички комунікації, емоційний інтелект, аналітичні здібності та технічні навички (STEM).

Сьогодні медіамайданчик «ПЕДАГОГ #МКЛ_» виконує функціональну роль методичного сервісно-ресурсного центру Миколаївського класичного ліцею та має необмежені можливості для обміну корисним досвідом щодо використання можливостей сучасних онлайн-ресурсів.