БТДЮ Інгульського району «Турдефорс»-поштовх до руху

12-го грудня у просторій залі йшло заключне заняття «Талісману» (одна з трьох груп гуртка класичної хореографії «Турдефорс»). Його складові, вивірені і збалансовані, змінювалися у звичній послідовності: розминка та екзерсис (комплекс вправ, які складають основу уроку класичного танцю), стрибки та розтяжка м’язів для їх еластичності і сили ніг, відпрацювання віртуозних рухів по діагоналі та концертних номерів. Вони показали, що юні танцівники готові як до конкурсу «Барви дитинства» (18-те грудня, Одеса), так і до новорічних концертів у рідному БТДЮ. 
Та все ж, на думку молодого спеціаліста, Ігоря Кленцара заспокоюватися не варто. Тому й докладає зусиль не тільки до навчання гуртківців класичному балету, а й до його осучаснення, тобто удосконалення навиків джаз-модерну – сучасний стиль хореографії, котрий діти почали освоювати у попередньому навчальному році. Він не стомлювався показувати рухи та добивався від кожного підопічного їх точного виконання. А діти і в свою чергу намагалися перейняти від керівника його танцювальну вправність та майстерність. 
За час роботи з колективом наставник переконався, що подвійне спрямування навчання під силу його вихованцям, адже вони наполегливі та працьовиті. До речі, нинішній рік для Ігоря Ігоровича є визначальним, так як він закінчив Миколаївську філію Київського національного університету культури і мистецтв та взявся за справу викладача у нашому БТДЮ. Вважає, що зробив вірний перший професійний крок у колективі, де створені всі умови для творчого зростання. Саме це й підтвердило підсумкове заняття. 
Традиційно проходило воно у діловій і творчій атмосфері, котра панує тут і започаткована керівницею Анною Перепадою (Бойченко). Зараз вона має декретну відпустку, але нинішній керівник відповідально зберігає правила колективу, що ведуть вихованців до розуміння значення хореографії для кожного з них: танці корисні з якого боку не глянь. То й усі заняття гуртка у хореографічному класі підтверджують цю аксіому і приносять задоволення як дітям, так і їх наставнику.
Кажуть, як найменуєш корабель, так він і попливе. Так і з гуртком класичного танцю «Турдефорс» (хореографічний термін, що у перекладі з французької є поштовх до руху). П’ять років він працює у нашому Будинку творчості і дає імпульс всебічного розвитку, великій кількості здобувачів освіти. Що ж, хай так і буде.