ЗОШ №6: Хай читачів в Україні стає більше з кожним днем!

Вчора закінчився Зимовий Читацький Марафон в Миколаївській ЗОШ №6. 28 учасників, 102 книги, що прочитані разом.

Але важлива не кількість. Вікторина, яка завершила Марафон, яскраво показала, що наші діти тепер добре знають твори світової дитячої класики на “зимові” теми. “Синій птах” М. Метерлінка, “Подорож Блакитної стріли” Дж. Родарі, “Два брати” Є. Шварца, “Лускунчик” Е.Т.А. Гофмана – тепер зовсім не “твердий горішок” для юних читачів. Та найулюбленішими творами стали “Ковалі щастя” В. Нестайка та “Ніч перед Різдвом” М. Гоголя.

Під час Марафону діти дізналися, що подібні різдвяні читання проходять традиційно в Англії, та написали листа в Велику Британію про наш Марафон, який тепер став традиційним і в нашій школі. А потім ми разом раділи, що фінал Марафону співпав з першим в Україні Національним тижнем читання (13-19 грудня). Це класно! Ми навіть обігнали інших в колективному зимовому читанні, бо почали читацькі змагання ще 19 листопада (4 класи) та 1 грудня (3 класи).

Всі учасники Марафону заслужили велику повагу та, звісно, солодкі нагороди, які вчора отримали. Колективи 3-А і 4-Б класів відзначені подякою. Переможцями новорічної фінальної вікторини стали Очеретнюк Жанна (3-А), Копієвська Алла (3-А), Гаврилєнко Ліза (4-Б), Птущенко Уляна (4-Б), Шульженко Влад (4-Б).

Так приємно було бачити усміхнені дитячі обличчя і відчувати, що таку радість здатні принести не тільки солодкі призи, а й книги!

За інформацією закладу