Презентуємо досвід Миколаївської гімназії №31 з організаційної автономії

21 лютого директор Миколаївської гімназії №31 Архіпова Аліна презентувала досвід з впровадження організаційної автономії в закладі освіти учасникам навчальної програми «Компетенції.ПРО» проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО». Дана програма реалізується Центром Інноваційної Освіти «Про.Світ» за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe і має на меті запровадити зміни у системі післядипломної педагогічної освіти, через компетентнісний підхід.

Навчання проходять 50 викладачів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та закладів вищої освіти з усієї України, перед якими стоїть виклик в оновленні програм навчання керівників закладів освіти. Відповідно до Закону України “Про повну загальну середню освіту” у перший рік роботи директор має пройти мінімум 90 годин навчання, поєднавши це з викликами посади керівника, очікуваннями команди, батьків та громади. Для ефективного навчання в такому режимі освітні програми для директорів мають бути максимально практичними, а домашні завдання мають ґрунтуватися на реальному використанні інструментів безпосередньо в школі тут і зараз. Дуже актуальними є зустрічі з директорами-практиками, тому Аліна Євгеніївна під час виступу поділилась здобутками та організаційними напрацюваннями спільноти Миколаївської гімназії №31. Учасники програми відзначили в зворотному зв’язку ретельну системну роботу та інноваційну діяльність команди, яку очолює Архіпова А.Є., а також висловили сподівання на майбутнє партнерство.

Нагадаємо, що раніше Архіпова Аліна взяла участь у створенні онлайн-курсу «Автономія закладу освіти» на платформі EdEra. Цей курс є результатом співпраці Центру Інноваційної Освіти «Про.Світ» з міжнародними партнерами та курсу «Студії освітніх управлінців». Курс – https://study.ed-era.com/uk/courses/course/454