ДЦ позашкільної роботи Корабельного району: Щоб бути щасливими!

За всіма вікнами чарівного Дитячого Центра позашкільної роботи Корабельного району вересень. А це означає, що набір в гуртки ДЦ несеться – заходьте, забігайте, заїжджайте до нас на проспект Корабелів 12/1 у Миколаєві!

Ми народились у 1982 році, як Будинок піонерів, і навіть не мали тоді власного приміщення. А зараз ми живемо у триповерховій Нарнії, вкритій диким виноградом, із затишними кабінетами та залами, обладнаними всім необхідним. У нас два «Зразкових художніх колективи» та один «Народний художній колектив», понад три десятки гуртків, десятки груп і більше тисячі вихованців.Наші викладачі та викладачки швидко добирають дітям справу до смаку, будь то хореографія, вокал, декоративно-ужиткове мистецтво, гра на музичних інструментах, моделювання та конструювання одягу, мистецтво прози та поезії, дитяче самоврядування… Кожен знайде себе, і не піде ображеним.

Якщо підняти завісу та зазирнути за куліси щоденного великого свята, яке ми несемо дітям, можна побачити наполегливу та кропітку працю, кожного дня, кожного тижня, кожного року. І в цьому році робота кипить, як завжди. Особливо напружена, але приємно хвилююча робота діється у гуртку декоративно-ужиткового мистецтва «Натхнення», на чолі з керівницею Оленою Миколаївною Радченко.

«Натхнення», народжене у 2008 році, у цьому році готується до присвоєння звання «Зразкового художнього колективу». Гурток працює за різними напрямами: живопис, паперова пластика, модульне оригамі, квілінг, ліплення пластилін, солоне тісто, пошиття іграшок з тканини та фетру. До гуртка приходять діти щоб навчитись генерувати ідеї, фантазувати, знайти себе в тій техніці, яка більше до душі. Лише за цей рік гуртківці показали високі результати: два перших місця у міській виставці-конкурсі іграшок та сувенірів «Новорічні та Різдвяні фантазії»; сім перших місць у міській виставці-конкурсі з науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»; два перших місця в обласному конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».

Ще один колектив ДУМ готується, але вже до підтвердження звання «Зразкового художнього колективу». Почесне звання – «Зразковий художній колектив» гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Родзинка» (кер. Івашкіна А.М.) він отримав у 2015 році. Особливістю творчої роботи колективу «Родзинка» є поєднання традиційних народних технік виконання та композиційних рішень в різних видах декоративно-ужиткового мистецтва з мистецькими тенденціями сьогодення. Завдяки цьому картини, панно, інсталяції, виставки цікаві сучасникам, водночас відображають красу мистецтва, яке передавалося з покоління в покоління.

За 2020 рік діти колективу «Родзинка» встигли взяти участь у багатьох конкурсах. Серед перемог: Всеукраїнський фестиваль «Талановитий – Я» (лауреати І та ІІ премій), обласна виставка-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (І-ІІІ місця) тощо.

Щодня в Дитячому Центрі чутно спів – це розспівується вокальний колектив «Відлуння». У цьому році колектив готується до підтвердження звання «Народний художній колектив». Дзвінкоголосе «Відлуння» був створений у Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району м. Миколаєва у 1993 році під керівництвом «Відмінника освіти України» Антоніни Михайлівни Шевченко. Творча майстерність колективу удосконалюється з кожним днем вже більше 25 років

З перших виступів колектив бере у полон глядачів і слухачів мелодійністю, чарівним багатоголоссям, милозвучними акордами, сценічною та виконавською культурою. Лише за 2020 рік «Відлуння» зібрало великий врожай перемог у різноманітних конкурсах та фестивалях: ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв “VNIVERSE OF ARTS” – диплом, І премія (Одеса); І Міжнародний фестиваль-конкурс “May Music Fest” – диплом, І ступінь (Харків); Міжнародний фестиваль-конкурс талантів “Talant VKR Fest” – диплом, Гран-прі (Київ); І Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв “SOLOVIOV ART” – диплом, І премія (Київ); Міжнародний фестиваль-конкурс “Парад зірок” – диплом, І ступінь (Полтава); І Міжнародний фестиваль-конкурс “May Music Fest” – диплом, І ступінь (Харків); Міжнародний фестиваль-конкурс “Таланти України” – диплом, І ступінь (Харків).

Кожного року яскрава команда педагогів та вихованців Дитячого Центру бере участь у фестивалях і конкурсах, виставках і концертах, і приносить не лише сотні грамот з перемогами, але й досвід, вміння, навички, що можуть стати справою життя, хоробрість бути собою в цьому світі та досягати мети.

Дитячий Центр позашкільної роботи Корабельного району м. Миколаєва сповнюється голосами та музикою, дитячим сміхом і розмовами. Діти після шкільних уроків прибігають сюди – співати, малювати, танцювати, грати на духових інструментах, баяні, акордеоні та гітарі, шити одяг, писати вірші. Вони прибігають сюди, щоб займатись цікавими справами, навчатись нового, розвиватись, вчитись дружити, досягати успіху, перемагати, дорослішати в любові та радості. Щоб бути щасливими!

Паламарчук Н.М.,
методист ДЦ позашкільної роботи Корабельного району 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *