Учень колегіуму буде представляти заклад, місто і країну на виставці-конкурсі у галузі технічних наук та енергетики OKSEF у Туреччині

У червні 2019 року в м. Ізмір (Туреччина) відбудеться науково-освітня виставка-конкурс у галузі технічних наук та енергетики OKSEF (OĞUZHAN ÖZKAYA EDUCATION SCIENCE ENERGY ENGINEERING FAIR).

Учень десятого класу Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки Новицький Володимир  пройшов відбір до участі у виставці-конкурсі у галузі технічних наук та енергетики OKSEF по напрямку математика та комп’ютерні науки. Колежанин увійшов в п’ятірку учнів які будуть зі своїми науковими проектами представляти Україну у п’яти відділеннях: фізика; хімія; біологія; енергетика та інженерія; математика та комп’ютерні науки.

До участі у виставці-конкурсі OKSEF запрошуються учні – члени Малої академії наук України, переможці ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт (за рекомендаціями журі відділень); учні 9–11-х класів закладів загальної середньої освіти, автори проектів і винахідники у таких відділеннях: математики, фізики і астрономії, хімії та біології, технічних наук та комп’ютерних наук.

Виставка-конкурс у галузі технічних наук та енергетики OKSEF (OĞUZHAN ÖZKAYA EDUCATION SCIENCE ENERGY ENGINEERING FAIR) відбувається за підтримки організації MILSET (Міжнародний рух за науково-технологічне дозвілля) і збирає близько 500 учасників із 23 країн світу, які беруть участь у конкурсі з проектами у п’яти відділеннях:

  • фізика;
  • хімія;
  • біологія;
  • енергетика та інженерія;
  • математика та комп’ютерні науки.

Конкурси на кшталт OKSEF надають можливість юним українським вченим отримати нові можливості та знання, що знадобляться для розвитку та розквіту  молодої української держави.

Дякуємо вчителю фізики та інформатики Борисенко Максиму Юрійовичу,

який підготував учня, та директору колегіуму

Січку Сергію Михайловичу за створене розвивальне  середовище для обдарованих учнів закладу.

Прес-центр колегіуму