«Моє місто – Миколаїв» – виставка-презентація навчально-дидактичних посібників, розроблених у закладах дошкільної освіти

Днями відбулася виставка-презентація навчально-дидактичних посібників та ігор «Моє місто – Миколаїв», яка спрямована на об’єднання професіоналів дошкільної справи у площині національно-патріотичного виховання малюків, на інформування широкого кола педагогів, громадськості, органів державної влади про реалізацію завдання щодо формування у дошкільнят любові до рідного краю.

У виставці взяли участь 23 педагогічних колективи закладів дошкільної освіти №1, 29, 37, 50, 52, 60, 66, 70, 74, 78, 84, 101, 106, 112, 115, 123, 130, 131, 132, 133, 141, 143, 144. Ними представлено більше 50 експонатів.

У посібниках та іграх представлено різноманітні напрями пізнання рідного міста:

  • пам’ятні місця Миколаєва;
  • річковий транспорт та мости Миколаєва;
  • річки Миколаєва та їх мешканці;
  • природа рідного краю;
  • маршрутами мого мікрорайону;
  • мистецький Миколаїв;
  • Миколаїв спортивний.

Кожний посібник та ігри розроблені з урахуванням засобів і технологій, які дозволяють якісно реалізувати дидактичні завдання, що передбачені в них: квест, лепбук, коректурні таблиці, коврограф-ларчик, сенсорні килимки, дидактичні текі, бродилки, лабіринти, трафарети, кубики, мапи, модулі.

До кожного посібника розроблені паспорт і навчально-методичне забезпечення у формі методичних рекомендацій, альбомів, карток тощо. Посібники виготовлені із різноманітних матеріалів: дерево, картон, фетр. 

Під час роботи виставки біля кожного експонату були педагоги – представники від закладу, які презентували доробок, демонстрували особливості його використання в освітньому процесі. Професійна презентація дозволила привернути увагу й зацікавити колег.

Активна участь педагогічних працівників у виставці свідчить про готовність і спроможність освітян Миколаєва забезпечувати якісний рівень формування у дітей любові до рідного краю та досягати успіхів у педагогічній діяльності.

Висловлюємо щиру подяку всім причетним до організації виставки, а особливо керівникам закладів дошкільної освіти, які підтримали ініціативу взяти у ній участь, та педагогам закладів за безмежну професійну творчість, щиру любов до власної праці та рідного міста.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *