До уваги випускників 9-х класів та їхніх батьків

Одним із питань, яке зараз стоїть на порядку денному для освітян й усіх, хто долучений до освітньої політики, а також хвилює батьків та учнів, є питання реформування старшої школи. Дійсно, воно не з легких, адже кардинально змінює звичні підходи до здобуття повної загальної середньої освіти й організації освітнього процесу в старшій школі.

Заходи з удосконалення освітньої мережі обумовлені необхідністю виконання законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та спрямовані на суттєве покращення якості та ресурсного забезпечення освіти.

У соціальних мережах ширяться різноманітні дописи, що з 2021 року в деяких школах міста закриють 10-11 класи та після 9 класу не всі учні зможуть продовжувати навчання в старшій школі.

Звертаємо увагу, що жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти.

Наразі муніципальна рада з питань освіти, що діє як дорадчий орган при міському голові, готує пропозиції щодо приведення мережі закладів загальної середньої освіти Миколаївської міської ради у відповідність до законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту», які у березні-квітні 2021 року будуть офіційно оприлюднені.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *