ДЕНЬ ЕВРОПИ В ЗЗСО №28

Куточків на Землі багато:

Європа серед них — найкраща над усім.

Красива, мудра і багата,

Європа — наш великий спільний дім.

День Європи — це свято Європейського Союзу, що відзначається як День Шумана, на ім’я міністра закордонних справ Франції Робера Шумана, який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн із пропозицією почати процес об’єднання Європи.

     З метою поглиблення знань учнів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури у школі вчителі англійської мови разом учнями усіх паралелей відзначили День Європи.

    Гонка європейських машин «Сrush rush» – гра, яка захопила учнів 1-2-х класів. Крім опису зовнішнього вигляду авто (кольору та країну виробника), діти змагалися, яка ж модель найшвидша.

    Учні 3-4-х класів ознайомились із країнами Євросоюзу, їх народами, мовами, розмальовували прапори європейських країн та збирали пазли із зображенням визначних місць європейських столиць.

    Протягом дня у школі діяв кабінет Mr. Why, де всі охочі мали змогу ознайомитись з цікавими матеріалами про історію, культуру та традиції країн -членів Євросоюзу.

   Учні 5-6-х класів, переглянувши відео, позмагалися у QUIZ-тесті.

   Учні 7-х класів презентували власні проекти «Віртуальна реклама країн Європи» та мали змогу дізнатися про географічне положення країн, історію, національні та культурні традиції.

  Учні 8-х класів показали таланти на відомому шоу «EUROVISION», де лунали пісні французькою, ангійською, німецькою, італійською мовами.

  Старшокласники, граючи, обирали найкращий університет Європи для подальшого навчання. Школярі із великим задоволенням проходили маршрути, визначали найкоротший шлях до навчання в країни Європи.

  Цей день у закладі був спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей, формування свідомості та української ідентичності на основі цивілізаційної належності України до Європи.