Захоплюємось. Досліджуємо. Відкриваємо

Недостатньо отримувати знання –

треба знайти їм застосування.

Недостатньо тільки бажати –

треба творити.

Й.Гете.

Днями в Миколаївській гімназії №3, у науковому товаристві «Дослідник», відбувся конкурс-захист учнівських науково-дослідницьких робіт і проєктів.

Саме в науковому товаристві учні проходять початкову школу становлення як майбутні науковці, дослідники, ознайомлюються з досягненнями сучасної науки, розвивають творчу думку.

Але товариство дає учням можливість ще виробляти і втілювати в життя свої проєкти, розробки, задуми, бо проєктна робота мотивує, це практика особистісно орієнтованого навчання у процесі конкретної праці, на основі вільного вибору, з урахуванням інтересів.

Цього року випускники вразили не тільки рівнем дослідження своїх робіт, а й проєктними ідеями, винахідливістю, творчим драйвом.

Унікальні моделі серця, нирок людини, серія креслень майбутньої реконструкції гімназії, колекція сучасної шкільної форми, модель 2-кімнатної квартири в скандинавському стилі збагатили гімназію цікавими посібниками.     

Проєктна діяльність дала змогу учням розширити для себе зміст освіти, змінити ставлення до предмета, навчитися визначати проблеми, вирішувати їх інтелектуально й творчо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *