Розпочалася реєстрація е-кабінетів вступників у ЗВО

vseosvita.ua

Для допомоги вступникам до 13 серпня працюватиме гаряча лінія.

Україні з 1 липня стартує реєстрація електронних кабінетів вступників у заклади вищої освіти. Реєстрація відбуватиметься на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

У 2021 році вступник має можливість зареєструвати три електронні кабінети:

  • Для вступу за сертифікатами #ЗНО на основі повної загальної середньої освіти – на бакалавра, магістра медичних, фармацевтичних або ж ветеринарних напрямків.
  • Для вступу із сертифікатом ЄВІ/ЄФВВ на магістратуру.
  • Для вступу на основі диплома молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра із сертифікатами ЗНО.

Для успішної реєстрації необхідно заповнити у формі всі поля перевіреними даними. Потрібно вказати електронну пошту, яка дозволена в Україні, та ретельно перевірити правильність її написання. Після реєстрації на цю адресу надійде лист для активації доступу до системи. Вказана адреса буде логіном для входу до електронного кабінету й надалі.

Після успішного входу до електронного кабінету вступника відкриється вікно, куди необхідно внести таку інформацію:

  • контактний телефон;
  • кольорову фотокартку вступника (3х4 см). Файл завантажується у форматі JPG (JPEG, PNG), максимальний розмір файлу – 1 Мб;
  • додаток до документа про освіту;
  • довідку для нарахування сільського коефіцієнта. Для вступників, що мають право на одержання сільського коефіцієнта, важливо завантажувати довідки про реєстрацію в селі, що відповідають визначеному зразку (Додаток №13 до Постанови КМУ від 2 березня 2016 р. № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру»), оскільки в них не буде можливості видалити чи замінити таку довідку після подання електронної заяви.

Заздалегідь треба перевірити інформацію про розміщення школи в селі. Це можна зробити тут.

ТЕРМІНИ ВСТУПУ НА БАКАЛАВРА ТА НАСКРІЗНОГО МАГІСТРА

Складання вступних іспитів (пільгові категорії), творчих конкурсів відбуватиметься з 1 до 13 липня на бюджет і контракт, 14-23 липня – тільки контракт.

Прийом заяв та документів на вступ (електронно, крім категорій, визначених п. 1 розділу VI Умов прийому) проходитиме з 14 липня:

  • до 16 липня – для тих, хто вступає за співбесідою, вступними іспитами й творчими конкурсами;
  • до 23 липня – за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 до 13 липня.

Співбесіди проходитимуть з 17 до 19 липня включно, а оприлюднення рейтингових списків – не пізніше 28 липня.

Подання оригіналів документів відбуватиметься до 18:00 2 серпня – саме до цього часу необхідно або привезти документи, або ж надіслати поштою (з обов’язковим описом вкладень) чи електронною поштою (з накладанням на сканкопії ЕЦП вступника). У такому разі надання оригіналів необхідних документів та укладання договору про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) здійснюється впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання.

Зарахування на бюджет відбуватиметься 9 серпня, а переведення на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.

ТЕРМІНИ ВСТУПУ НА МАГІСТРАТУРУ

Для вступу до магістратури 3 червня закінчилась реєстрація вступників, які планують складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра. ЄФВВ складають вступники на спеціальності «Право» і «Міжнародне право».

Основна сесія єдиного вступного іспиту проводилася 30 червня, ЄФВВ проводитиметься 2 липня.

Прийом заяв та документів розпочинається 15 липня і закінчується о 18:00 23 липня для осіб, які вступають на основі результатів єдиного вступного іспиту та фахового вступного випробування.

Фахові вступні випробування, а також додаткові фахові вступні випробування для вступників, які вступають на основі ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня), здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки), і вже складали єдиний вступний іспит, проводяться з 19 липня до 30 липня.

Рекомендації для зарахування за державним замовленням надаються не пізніше ніж 2 серпня, а вимоги Правил прийому для зарахування мають бути виконані до 18:00 7 серпня.

Наказ про зарахування за державним замовленням видається 12 серпня.

Для допомоги вступникам до 13 серпня працюватиме гаряча лінія «Вступна кампанія 2021» за номером: 0 (800) 50-45-70 (пн-чт: 09.00-17.00, пт.: 09.00-16.00).

Редакторка:
Кремзель Дарія Андріївна