Як відбуватиметься пробне ЗНО-2022 в умовах карантину


vseosvita.ua

Під час тестування в аудиторії мають перебувати не більше ніж 15 школярів та 2 інструкторів.

Нещодавно Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив графік проведення пробного #ЗНО у 2022 році, згідно з яким реєстрація на тестування триватиме з 5 до 22 січня 2022 року, а саме ЗНО учасники складатимуть 19 та 26 березня. У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації у деяких областях країни посилюють карантинні обмеження. Своєю чергою #УЦОЯО зазначило, що в умовах карантину пробне ЗНО-2022 відбуватиметься з дотриманням протиепідемічних заходів, повідомляє OBOZREVATEL.

Зокрема, до учасників цьогорічного пробного зовнішнього незалежного оцінювання будуть такі вимоги:

  • на вході до пунктів пробного ЗНО варто пройти вимірювання температури;
  • у приміщеннях перебувати в масках;
  • мати маленькі дезінфектори й користуватись ними;
  • дотримуватись соціальної дистанції.

Водночас аудиторії будуть забезпечені: медичними масками, безконтактними термометрами, засобами дезінфекції для рук, засобами дезінфекції для оброблення поверхонь, ізоляційними захисними халатами та щитками для медиків.

! Минулого року пробне ЗНО проводили лише один день. Вартість варіювалася від 195 до 255 грн залежно від регіону. У Міністерстві освіти та науки коливання цін пояснювали різною вартістю друку, доставки матеріалів та кількістю учасників тестування. Цього року регіональні центри оцінювання якості освіти оголосять вартість до 20 грудня 2021 року.

Журналістка: Старовойт Ольга Валеріївна