Творча майстерня «Використання мобільних застосунків при викладанні біології та для запровадження формувального оцінювання»

У рамках місячника цифрової грамотності та з метою створення належних умов для підвищення якості надання освітніх послуг у закладах загальної середньої освіти у листопаді на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради (далі – ЦПРПП) відбулося засідання творчої майстерні Вікторії Кос’яненко, учителя біології ЗОШ №35.

Учителька продемонструвала можливості онлайн-платформи Classtime, що є одним з найбільш ефективних інструментів, оскільки її можна однаково ефективно використовувати як під час навчання у класі, так і при дистанційному навчанні. Classtime інтегрується з Google Classroom, що дає можливість здійснювати оцінювання, отримувати зворотний зв’язок, поєднуючи декілька інструментів для ефективної взаємодії з учнями. Є можливість імпортувати з Google Classroom запрошення на тестування чітко визначеної групи учнів (лише під їхніми справжніми іменами). Можливості платформи великі, з її допомогою можна проводити лабораторні та практичні роботи, асинхронне викладення матеріалу з проміжним тестуванням.

Classtime постійно вдосконалюється і доповнюється новими функціями. Тут працює команда молодих тренерів, які проводять безкоштовні навчальні курси для вчителів. Вже неодноразово проводилися навчання в Академії Classtime, зараз є постійно діюча сертифікаційна програма, яка дозволяє у власному темпі отримати необхідні навички користування можливостями платформи.

Також у постійному доступі посібник з корисними інструкціями для користувачів платформи і електронна пошта для вирішення будь-яких питань.

Команда Classtime не лише полегшує роботу вчителя, а й надихає до постійного вдосконалення, пошуку нових можливостей та шляхів осучаснення освітнього процесу.

За інформацією ЦПРПП