Графіки Днів відкритих дверей у закладах професійної освіти

Вже у березні в закладах професійної освіти стартують Дні відкритих дверей. Це профорієнтаційні заходи, під час яких вступники можуть не тільки відвідати профтех і оцінити його інфраструктуру, а й познайомитися з викладачами та учнями, розпитати їх про особливості навчання. Графіки таких заходів оприлюднені сьогодні, 12 лютого 2021 року, на сайті МОН. Їх надали всі області країни та місто Київ.

«Проведення Днів відкритих дверей вже є традиційним для закладів профтехосвіти. І це гарна можливість для вступника реально оцінити стан закладу, визначитися з місцем для навчання. Через карантин деякі профтехи перенесли зустрічі в онлайн, і оприлюднені таблиці містять лінки на майбутні зустрічі, консультації. Це дуже добре, що адміністрації змогли адаптувати профорієнтацію до різних ситуацій, є гнучкими в роботі із молоддю», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Цьогоріч усі області вчасно подали відповідні графіки. Вони містять інформацію про дату, час та місце зустрічі, контакти організатора – номер телефону або поштову адресу. Це дозволить вступнику або його батькам заздалегідь зв’язатися із закладом і оперативно отримати відповідь на запитання.

Дні відкритих дверей проходитимуть у регіонах за таким графіком (для перегляду натисніть на назву області):

  1. Вінницька область
  2. Волинська область
  3. Дніпропетровська область;
  4. Донецька область
  5. Житомирська область;
  6. Закарпатська область
  7. Запорізька область
  8. Івано-Франківська область;
  9. Київська область;
  10. Кіровоградська область;
  11. Луганська область;
  12. Львівська область;
  13. Миколаївська область;
  14. Одеська область
  15. Полтавська область;
  16. Рівненська область
  17. Сумська область
  18. Тернопільська область
  19. Харківська область;   
  20. Хмельницька область
  21. Херсонська область
  22. Черкаська область
  23. Чернівецька область;
  24. Чернігівська область
  25. м. Київ.

«Окрім цього, ми зібрали від областей дані про інші активності, які стосуються професійної орієнтації. Зараз ми обробляємо їх і вже згодом розмістимо на сайті Міністерства», – розповів Ігор Гарбарук.

Знайти актуальну інформацію щодо вступу до профтехів можна в розділі «Вступ 2021: Профосвіта» і за тегом у соцмережах #Вступ2021Профосвіта.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *