З 20.01.2020 фахівцями управління освіти м. Миколаєва сумісно з спеціалістами Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби в Миколаївський області на виконання п.1.1. Плану заходів щодо забезпечення якісного та раціонального харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Миколаївської області, затвердженого розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 28.11.2019 №547-р, проведено комісійні обстеження харчоблоків 14 закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
Встановлено, що санітарний стан харчоблоків і допоміжних приміщень задовільний. Приміщення харчоблоків забезпечені холодною та гарячою проточною водою, відповідними миючими і дезінфікуючими засобами. Усі заклади забезпечені необхідною кількістю посуду, маркування здійснюється згідно з вимогами, посуд використовується за призначенням. Харчування відповідає санітарно-гігієнічним вимогам: щоденне меню складається на базі двотижневого циклічного, затвердженого Держпродспоживслужбою в Миколаївський області. Однак частина технологічного обладнання та посуду в окремих закладах освіти потребує заміни. Комісійні обстеження тривають.