Держава дбає про здоров’я маленьких громадян, тому в Україні є чіткі вимоги до організації харчування дітей у закладах освіти. Перелік того, що заборонено продавати в шкільних буфетах, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305.
❌ Нагадуємо, шкільних буфетах та їдальнях не можна реалізовувати:
📍 Страви та продукти з високим вмістом солі та цукру, зокрема:
▫️ солоні снеки (чіпси, сухарики тощо);
▫️ кондитерські вироби з кремом, глазуровані цукерки, тістечка, торти;
▫️ здобні булочки з великою кількістю цукру.
📍 Напої:
▫️ газовані солодкі напої;
▫️ енергетики, тонізуючі напої;
▫️ кава.
📍 Фастфуд та продукти з високим вмістом трансжирів:
▫️ гамбургери, хот-доги, шаурма тощо;
▫️ продукти, що смажені у великій кількості жиру.
📍 Продукти, що не відповідають нормам безпечності:
▫️ з простроченим терміном придатності;
▫️ без маркування;
▫️ ті, що містять штучні барвники, підсолоджувачі, ароматизатори у перевищених кількостях.
✅ Натомість у шкільних буфетах дозволяється продавати: свіжі фрукти та овочі, бутерброди з цільнозернового хліба, молочні продукти (з невисоким вмістом жиру та без доданого цукру), натуральні соки, питну воду.
🙏 Закликаємо всіх причетних до організації шкільного харчування суворо дотримуватись зазначених правил, а батьків школярів бути уважними до своїх дітей і культури їх харчування!














