Відповідно до розпорядження міського голови від 21.02.2019 №47р «Про проведення перевірок стану організації харчування в закладах освіти м. Миколаєва» та з метою посилення контролю було створено комісію, якою протягом 2 тижнів перевіряються заклади освіти міста. До складу комісії залучено фахівців управління освіти, охорони здоров’я, представників ЗМІ. За цей час перевірено: заклади дошкільної освіти №2, 29, 52, 141; заклади загальної середньої освіти №3, 32, 51, 52, 65.
У ході перевірки встановлено, що всі харчоблоки закладів забезпечено холодною та гарячою проточною водою, холодильним і технологічним обладнанням, посудом тощо. Перевіркою заборонених продуктів не виявлено.
У кожному закладі створено комісію контролю за якістю та організацією харчування, яка здійснює:
- контроль за організацією харчування;
- контроль за роботою та санітарним станом харчоблоку, обідньої зали тощо.
- контроль за організацією постачання продуктів.
До складу комісії залучено батьків, медичних сестер (за наявністю), медпрацівників. Результати щомісячних перевірок відображені в актах.
Відповідно до чинного законодавства відповідальність за безпеку та якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на постачальника та підприємство, що забезпечують харчування.
У закладах постійно діє інформаційний стенд для батьків і учнів, який містить:
* щоденне меню з переліком страв та їх виходом;
* рекомендації батькам та учням;
* склад комісії громадського контролю за якістю харчування;
Керівником комунального виробничого підприємства з організації харчування затверджено примірні двотижневі меню, що погоджуються з територіальною держпродспоживслужбою.
Щоденно в наявності добові норми-проби страв, які беруться медичною сестрою або завідуючою виробництвом відразу після приготування і зберігаються у спеціальній тарі протягом доби у холодильнику на харчоблоці.
Перевірки комісії триватимуть постійно.