Весела музикотерапія в «Північному сяйві»

У ЗДО №1 «Північне сяйво» в рамках атестації музичного керівника Н.В. Бузаєвой відбувся практикум для педагогів «Веселкова музикотерапія». Наталія Вікторівна ознайомила педагогічний колектив із здоров’япідтримуючою технологією – новим психолого-педагогічним напрямком під назвою «музикотерапія».

Педагоги з захопленням занурились в світ «зцілення музикою». Вони виконували танок-розминку, займались ритмодекламацією із вистукуванням ритму різними способами (плесканням, шльопанням, клацанням, лясканням тощо), співали та інсценізували дитячі пісні, виконували ритмічні рухи в поєднанні з музикуванням. Усіх зацікавило знайомство з новими музичними інструментами (бумвоксерами та діатонічними дзвониками) та порадувала можливість заграти на них в оркестрі за нетрадиційною партитурою.

Розкрити свій природній потенціал, взаємодіючи один з одним, допомогла тілесно-орієнтована вправа «Виготовлення скрипки». А щоб пробудити в собі гармонію, педагоги взяли участь у театралізованій імпровізації на тему весни під музичний супровід.

Колектив дитячого садочку відчув на собі чарівний вплив музики. Адже саме вона є найкращим вихователем, бо здатна цілеспрямовано і гармонійно формувати психіку людини з раннього віку. А здорова психіка є запорукою здоров’я: стану повного фізичного, духовного та соціального благополуччя.

 

Музичний керівник Бузаєва Н.В.

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *