Всеукраїнська презентація досвіду роботи за курсом «Культура добросусідства»

11 лютого 2022 року в рамках IX Всеукраїнської робочої наради з питань апробації і впровадження курсу «Культура добросусідства» пройшла Методична платформа «Приклади практичного застосування дидактичних матеріалів під час роботи за парціальною регіональною програмою з міжкультурної та громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина».

Методична платформа проводилася педагогами Миколаївської області під керівництвом Лії Олійник, доцента кафедри дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка є керівником творчої групи педагогів закладів дошкільної освіти за інтегрованим курсом «Культура добросусідства».

Під час заходу місто Миколаїв представляли педагоги дошкільного навчального закладу №60 Наталія Літвінова, вихователь-методист, та Лілія Філіппова, вихователь закладу. Тема, яку розкривали педагоги, безпосередньо стосувалась рідного міста, а саме: «Реалізація змістового напряму «Люди Миколаївщини та їхні культури».

Педагоги розкрили дидактичні інструменти, за допомогою яких дітей дошкільного віку можна ознайомити з різнонаціональною спільнотою міста та різними культурами, з відомими людьми Миколаєва, з літературною творчістю письменників та поетів рідного краю, історично відомими спорудами тощо.

Одним із завдань презентації стояло ознайомити колег з інтеграцією дітей з особливими освітніми потребами у життя дошкільного закладу. З даного питання презентовано роботу групи для дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

Педагогами усієї країни було відмічено професіоналізм миколаївської команди та якісні результати впровадження курсу «Культура добросусідства».