Миколаївщина представила свій досвід з впровадження інтегрованого курсу «Культура добросусідства”

«Культура добросусідства» – український продукт і наразі єдиний наскрізний курс у системі формальної освіти України, який має огрифовані програми й частково розроблений НМК від дошкільнят, усіх рівнів шкільної освіти, до вишів і навчання дорослих (учителів, батьків).
У жовтні, на ряду з представниками Ужгороду та Луцьку, Миколаївщина представила свій досвід з впровадження інтегрованого курсу «Культура добросусідства». Літвінова Наталія, вихователь-методист ЗДО №60, розкрила тему: «Адаптація програми «Український віночок. Регіон» наскрізного інтегрованого курсу «Культура добросусідства» до регіональних особливостей Миколаївщини».
Було представлено етапність роботи обласної миколаївської творчої групи з укладання програми «Український віночок. Миколаївщина» та як результат роботи саму програму, її структуру, компоненти кожного з розділів, наповнення.
Колегам було проведено презентацію дидактичних ігор для реалізації програми, які можна використовувати не лише при роботі з дітьми в групі, класі, а й під час навчання в форматі онлайн.
Результати роботи Миколаївщини було оцінено на високому рівні.