Учителів запрошують у проєкт, присвячений медіаграмотності

osvita.ua

Учителів запрошують до участі у всеукраїнському проєкті «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність», ініційованому Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

Участь у проєкті можуть узяти вчителі історії, української мови та літератури у 8-х – 9-х класах, а також мистецтва в 9-му класі.

Учасники заходу оволодіють дієвими інструментами та методиками для навчання школярів старших класів медіаграмотності. Нові компетенції викладачів дозволять ефективно навчати учнів критичного сприйняття інформації та протидії маніпуляціям а також усвідомлювати цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Команда IREX переконана, що саме вчителі повинні стати амбасадорами медіаграмотності в українському суспільстві, навчити своїх учнів бути стійкими до впливів, вирізняти неякісну інформацію та цінувати якісну.

«Зрештою, учителі не просто пройдуть навчальну програму, а виховуватимуть нове покоління українців, які будуть орієнтуватися в сучасному інформаційному просторі та завжди схвалювати усвідомлені рішення в житті», – переконані організатори проєкту.

Очікується, що до вересня 2021 року учасники пройдуть спеціальне онлайн-навчання з інтеграції інфо-медійної грамотності у свої уроки та отримають електронні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздатковий матеріал тощо.

Заявки на участь у проєкті прийматимуться до 14 лютого 2021 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *