Школярів запрошують на Міжнародну наукову олімпіаду

osvita.ua

В Україні розпочався національний відбір школярів для участі в Міжнародній молодіжній науковій олімпіаді IJSO 2021.

Узяти участь у національному відборі можуть школярі, які навчаються у 8 класі і старше, віком 15 років станом на 31 грудня 2021 року або молодші (народжені 1 січня 2006 року або пізніше), які володіють ґрунтовними знаннями з фізики, хімії та біології одночасно.

Всеукраїнський національний відбір включатиме 2 етапи, за підсумками якого буде визначено 6 знавців природничих дисциплін, які представлятимуть Україну на міжнародному фіналі в м. Дубай (ОАЕ).

I етап відбору відбудеться 25 травня і передбачатиме онлайн тестування з фізики, хімії та біології, що включатиме 45 завдань різного рівня складності (по 15 з кожного предмету) і триватиме 3 астрономічні години. Формат, рівень складності та процес оцінювання завдань відповідатиме вимогам проведення міжнародного фіналу IJSO.

II етап – навчально-підготовчий табір. Найкращі учасники І етапу будуть запрошені до участі у навчально-підготовчому таборі і проходитимуть підготовку спільно із членами програмного комітету. За результатами кількатижневого табору 6 найкращих школярів отримають право представляти Україну на міжнародному фіналі IJSO.

Для участі у національному відборі претендентам необхідно зареєструватися, заповнивши форму.

З матеріалами та програмою олімпіади можна ознайомитися за посиланням.

Реєстрація учасників триватиме до 5 травня 2021 року.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Міжнародна молодіжна наукова олімпіада IJSO – це одна з найпрестижніших міжнародних олімпіад для школярів, яка входить до 12 провідних олімпіад, визнаних ЮНЕСКО, і передбачає комплексну теоретичну та практичну перевірку знань та навиків одночасно з трьох природничих дисциплін: фізики, хімії та біології. Конкурсна програма IJSO складається із змагання у теоретичних завданнях, тестах та вирішенні задач, а також командному турі, який передбачає роботу в групі з 3 осіб над експериментальними завданнями з фізики, хімії та біології. Національним оператором IJSO в Україні виступає Національний центр «Мала академія наук України».