10 грудня 2021 року відбулося засідання муніципальної ради з питань освіти

Заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров презентував ідею щодо створення Сервісного центру при господарчій групі з централізованого обслуговування закладів освіти з метою впорядкування діяльності комунальних закладів освіти Миколаївської міської ради. За пропозицією членів муніципальної зазначене питання потребує подальшого обговорення. Слід врахувати особливості діяльності закладів освіти, взяти до уваги певні застереження керівників, зробити відповідні розрахунки.

Начальник управління освіти міської ради Ганна Личко ознайомила членів муніципальної ради з проєктом бюджету галузі «Освіта» на 2022 рік.

Також на розгляд були винесені критерії оцінювання діяльності закладів загальної середньої освіти, розроблені управлінням освіти на доручення депутатського корпусу Миколаївської міської ради. Члени муніципальної ради не підтримали їх впровадження, зазначивши, що питання оцінювання діяльності закладів освіти належить до повноважень Державної служби якості освіти України. Крім того, запровадження будь-яких рейтингів закладів освіти не враховує особливостей, що є у кожній окремій школі.

Після обговорення питання про роботу закладів дошкільної освіти міста влітку 2022 року члени муніципальної ради одноголосно підтримали пропозицію щодо тимчасового призупинення діяльності закладів дошкільної освіти відповідно до графіку. Це дасть можливість здійснення поточних ремонтів без присутності вихованців у закладі, якісно підготувати садочки до навчального року та забезпечити умови, що відповідають санітарним нормам перебування дітей.

Також підтримано інформацію Ганни Личко про виконання заходів щодо приведення мережі закладів загальної середньої освіти Миколаївської міської ради у відповідність до Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту».