Про затвердження Порядку використання приміщень закладів освіти для проведення незалежного тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації педагогічних працівників

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 1029 від 17 липня 2019 року

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
15 серпня 2019 р. за № 927/33898

Про затвердження Порядку
використання приміщень
закладів освіти для проведення
незалежного тестування фахових знань
та вмінь учасників сертифікації
педагогічних працівників

Відповідно до частини третьої статті 51 Закону України «Про освіту», пункту 32 Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року № 1190, з метою організованого проведення незалежного тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації педагогічних працівників НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок використання приміщень закладів освіти для проведення незалежного тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації педагогічних працівників, що додається.

2. Директорату дошкільної та шкільної освіти (Осмоловський А. О.) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Карандія В. А.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Т.в.о. Міністра                      П. Хобзей

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України
25 липня 2019 року № 1029

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
15 серпня 2019 р. за № 927/33898

ПОРЯДОК
використання приміщень закладів освіти для проведення незалежного тестування
фахових знань та вмінь учасників сертифікації педагогічних працівників

1. Цей Порядок визначає особливості використання приміщень закладів загальної середньої освіти, післядипломної освіти (далі – заклади освіти) для проведення незалежного тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації педагогічних працівників (далі – незалежне тестування), що організовується Українським центром оцінювання якості освіти (далі – Український центр) та регіональними центрами оцінювання якості освіти (далі – регіональний центр).

2. Використання приміщень закладів освіти, необхідних для роботи пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, у яких відбувається незалежне тестування (далі – пункт тестування), здійснюється на безоплатній основі.

3. Пункт тестування – тимчасовий пункт, у системі зовнішнього незалежного оцінювання, в якому здійснюється незалежне тестування, що розміщується в окремій будівлі закладу освіти або її частині, ізольованій на час проведення такого тестування.

Межею пункту тестування є зовнішній периметр будівлі (її частини), у якій організовано його роботу.

4. Будівлі, споруди та приміщення, у яких створюються пункти тестування, мають відповідати вимогам щодо доступності згідно з державними будівельними нормами та стандартами.

5. Назва пункту тестування має збігатися з найменуванням закладу освіти, у якому його створено. Нумерація пунктів тестування здійснюється Українським центром.

За наявності в закладі освіти окремих корпусів пункт тестування може створюватися в кожному з них. У назві такого пункту тестування зазначається номер (або назва) корпусу.

6. У кожній аудиторії, що використовується для проведення незалежного тестування, мають бути:

  • аудиторна дошка;
  • годинник;
  • 15 столів і 15 стільців для педагогічних працівників, які виявили бажання пройти сертифікацію (далі – учасники сертифікації);
  • стіл і 2 стільці для інструктора та старшого інструктора;
  • 1-2 стільці для осіб, уповноважених на здійснення контролю за проведенням незалежного тестування;
  • місце для особистих речей учасників сертифікації (стіл, стільці тощо).

7. Пункти тестування для проведення незалежного тестування можуть створюватися в обласних центрах (крім міст Донецьк і Луганськ), місті Київ, містах Слов’янськ, Маріуполь Донецької області, місті Сєвєродонецьк Луганської області, а також за потреби в інших містах обласного підпорядкування, визначених Українським центром.

8. Відповідальними за підготовку приміщень пункту тестування до проведення незалежного тестування є керівник відповідного закладу освіти та відповідальний за пункт тестування.

9. Адресою пункту тестування є місцезнаходження закладу освіти (корпусу).

10. Рішення про створення пунктів тестування приймають регіональні центри за поданням структурних підрозділів з питань освіти обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації (далі – місцеві органи управління освітою) не пізніше ніж за чотири тижні до початку проведення незалежного тестування.

11. Подання місцевих органів управління освітою щодо створення пунктів тестування має відповідати кількісним показникам, зазначеним у замовленні регіонального центру.

12. Місцеві органи управління освітою для введення до інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру надають інформацію про заклади освіти, що не використовувалися раніше для проведення зовнішнього незалежного оцінювання, необхідну для формування мережі пунктів тестування, яка має містити:

1) найменування закладу;

2) місцезнаходження закладу;

3) прізвище, ім’я, по батькові керівника закладу;

4) прізвище, ім’я, по батькові відповідального за пункт тестування;

5) номери контактних телефонів закладу;

6) адресу електронної пошти (за наявності);

7) кількість приміщень, що можуть бути використані як аудиторії для проведення незалежного тестування;

8) кількість поверхів;

9) підтвердження наявності/відсутності:

  • кімнати для зберігання контейнерів із матеріалами незалежного тестування;
  • сейфа (або металевої шафи);
  • кімнати для відповідального за пункт тестування;
  • внутрішніх туалетів;
  • вестибюля.

Генеральний директор
директорату дошкільної
та шкільної освіти                     А. О. Осмоловський

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *