ДЦ позашкільної роботи Корабельного району працює дистанційно

Ми вже всі навчились багаторазово мити руки під різноманітні 30-секундні пісеньки, носити маски, виходити з дому лише за хлібом… 
І нарешті після перших лінощів всі зрозуміли, що це не відпустка, на вихідні, а нова форма існування – карантину. 
Альтанка з перших днів карантину запустила власний челендж у форматі гугл-класу, де запропонувала вихованцям цікаві практичні завдання. Діти звиклі до подібної форми роботи, адже вже рік зберігають власні твори на гугл-диску із спільним доступом до документів, щоб отримувати письмові коментарі педагога. 
Зараз мешканці Альтанки опановують нові форми – ми пересіли в Zoom. 

Заняття в зумі тим привабливі, що дозволяють добре бачити і чути одне одного, писати в чаті, як у спільному, так і в індивідуальному, транслювати екран, змінювати фони позаду себе на екрані, що додає неформальності обстановці. 
Заняття обмежені 40-хвилинним безкоштовним лімітом, але то йде на користь: таким чином зустріч розбита на три звичні для вихованців частини. Перша частина – знайомство з теоретичним матеріалом теми, інструктаж до практичної частини, час для запитань педагогу. Друга частина триває оф-лайн, коли вихованці пишуть власні тексти. Третя частина має на меті відтворити звичне спілкування гуртківців – діти повертаються в чат, щоб обговорити написані твори, висловити побажання, поділитись враженнями. 
Одночасно з зум-конференціями продовжує свою роботу і гугл-клас – для тих, хто має власні трабли з інтернетом або устаткуванням. 
Віддалена робота сприяє більш креативному формулюванню тем занять, з одного боку – забирає можливість особистого спілкування, але з іншого – надає їй шарму віддаленості. 
Після тижнів ізоляції багато хто отримає кілька звичок з присмаком ОКР, багато нового досвіду, і ми всі отримаємо найважливіше – цінність живого людського спілкування. 
 
А ось і маленьке щеплення поезією від Саші Ю., вихованки гуртка Альтанка
 
Господи боже мой, стал стар
тело грешное, руки дряблые, грязные
желаю покоя в начале конца
 
просвети ум, голову сбитную
явился во сне, говоришь не есть просфору
не вкушать святую воду чистой
 
зачем мерещаться в россыпи
образом зеркал светила наступаешь
или Дева Мария слева смеётся над каяньем
 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *