Кожного року юннати міськСЮН на навчально-дослідній земельній ділянці збирають врожай різноманітних овочів та фруктів.
У цьому році особливо багаті на врожай – гарбузи: різнокольорові, круглі, овальні, грушеподібні, а ще, трапляються гарбузи велетні!
Плоди цих рослин містять багато цукру, вітаміни В1, В3, С, РР та інші. Тут багато солей, заліза, фолієвої кислоти. А кератину в гарбузі більше ніж у моркви.
З гарбуза готують смачні кулінарні шедеври: повидло, пастилу, цукати та мед, а ще млинці й найсмачніші каші, соління та маринади.
Улюблені ласощі дітей і дорослих – гарбузове насіння, у якому міститься багато висококолорійної гарбузової олії.
Гарбуз дарує людині і їжу, і красу, активізує обмін речовин, виводить шлаки, розгладжує шкіру і поліпшує колір обличчя, а також зміцнює імунну систему.
Щедрий урожай гарбузів цього літа подарував насолоду не тільки тваринам живого куточку, а й юннатам.