Переможець турніру «Захисник Вітчизни»

Патріотизм – одна із якостей людського характеру. Він подібно до любові, керує людською свідомістю, скеровує робити великі й малі вчинки в ім’я своєї рідної землі. Він , як і честь, виховує великих і сильних людей, які не рахуються з ціною свого життя, це  гордість за своє громадянство й культуру. Патріотизм породжує впевненість в собі, віру в свою націю, свій народ, він перетворює звичайну людину в супер-героя, який йде впевнено до своєї мети.

Це почуття і цей стан не закладений в генах, він явище соціальне за своєю природою і тому не успадковується, а формується.

У Миколаївському професійному суднобудівному ліцеї патріотичне виховання є пріоритетним напрямком виховної роботи. Учні усвідомлюють, що патріотизм – нагальна потреба кожного українця, саме тому вони є учасниками багатьох заходів, які дають змогу відчути себе патріотом, спонукають до дії, залишають небайдужими.

Нещодавно у Чернігові відбувся відкритий військово-спортивний міжрегіональний турнір зі спортивної та медичної підготовки – «Захисник Вітчизни». Під час заходу військовослужбовці ЗСУ за участі снайперів підрозділів оперативного командування « Північ» та центру підготовки підрозділів «Школа снайперів» продемонстрували перед учасниками зразки снайперської зброї та снайперського екіпірування.

Участь  в змаганнях взяли участь 7 команд  по 5 чоловік з різних областей України. Від Миколаївської області у змаганнях брала участь команда Миколаївської ООТСО. Юнаки стали призерами  змагань, виборовши почесне  командне третє місце. 

Відстоювати спортивні досягнення Миколаївської області випала також честь  учневі нашого ліцею Владиславу Шевчуку (група 11/12)  . Юнак  дуже відповідальний, йому притаманні кращі чоловічі якості: цілеспрямованість, організованість, хоробрість, працьовитість, порядність, піклування про менших. Наразі Владислав є старшим інструктором молодшої групи «Степових соколів»(учні 5-9 класів), які, до речі, посіли 1 місце в обласних змаганнях, але в майбутньому, сподіваємось, він готуватиме дорослих юнаків до змагань. Влад  вважає, що життя полягає не в тому, щоб знайти себе, а в тому, щоб створити себе. І все залежить від того , яку мету поставиш перед собою, як будеш розвиватися, з ким спілкуватимешся, які книги читатимеш.  А для того, щоб все встигати, треба вміти організувати свій час. І це Владиславу вдається. В ліцеї хлопець отримує спеціальність  слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах; приймає участь в заходах, що проходять в навчальному закладі, а також займається суспільно – корисними справами;   він є справжнім помічником по господарству  вдома; піклується про молодшого братика. Гуртує біля себе позитивних цілеспрямованих людей.

Свої вміння Владислав продемонстрував і на міжрегіональних змаганнях , виборовши перше місце зі снайперської стрільби. Педагогічний колектив ліцею, всі учні радо вітають Владислава з перемогою і висловлюють свою впевненість , що прояв патріотичних почуттів для хлопця це не «данина моді», а нагальна  життєва потреба, це – самовідданість нації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *