Зустріч із заступником Міністра освіти і науки України Петром Коржевським

У рамках реалізації проєктів створення Центрів професійної досконалості з робочим візитом до м. Миколаєва прибув заступник Міністра освіти і науки України Коржевський Петро.

Учасниками заходу були керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Миколаєва.

Для присутніх з публічною презентацією виступив заступник Міністра освіти і науки України Коржевський Петро. Висвітлені нагальні питання були спрямовані на роз’яснення щодо важливості подальшого працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти (широкомасштабне опитування, проведене восени 2018 року серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти показало, що 90 % опитаних повністю або частково впевнені у їх затребуваності як майбутнього фахівця на ринку праці), зростання відсотку випускників шкіл, що обирають фахову передвищу та професійну (професійно-технічну) освіту після школи (щонайменше до 45%), залучення представників бізнесу до освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, формування оптимального механізму фінансування та управління у сфері професійної (професійно-технічної) освіти та ін.

Акцентовано увагу на тому,  що важливу роль у розвитку закладу професійної (професійно-технічної) освіти є модернізація інфраструктури, якість і зміст освіти, комунікація з роботодавцями, надання престижності робітничих професій шляхом різних платформ профорієтанцій. Також було наголошено, що необхідно виховувати культуру у суспільстві, обравши правильну професійну траєкторію, що робитиме професійну (професійно-технічну) освіту успішною і привабливою для населення.

Наприкінці заходу Коржевський Петро зазначив, що Миколаївська область є однією із 7 областей, що змагатиметься за можливість побудувати сучасний центр професійної досконалості в межах проєкту «EU4skills».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *