КОМІСІЯ МОН ОПРАЦЮВАЛА ВСІ ЗАЯВКИ НА СТВОРЕННЯ НПЦ ДЛЯ ПРОФТЕХІВ — З НИХ 20% НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ БАЗОВИМ ВИМОГАМ

106 закладів профосвіти подали 114 заявок на створення навчально-практичних центрів. Понад 20% з них не відповідають базовим вимогам, які висувало МОН під час оголошення конкурсу. Таку інформацію надає комісія Міністерства освіти і науки сьогодні, 17 квітня 2020 року, за результатами розгляду всіх заявок із 24 регіонів країни.

“Сьогодні комісія завершила розгляд всіх заявок від закладів, які виявили бажання відкрити навчально-практичний центр. Серед них були типові помилки, через які ми змушені відхилити деякі заявки. До кінця квітня ми визначимо заклади-переможців, а також обсяг фінансування, яке вони отримають для створення центрів”, — зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Серед помилок, яких припустилися заклади:

– подача заявки після дедлайну, визначеного умовами конкурсу;

– недостатня кількість учнів, які навчаються на момент подачі заявки — їх мало бути щонайменше 400;

– кошти субвенції, закладені на капітальні ремонти, становлять більше передбачених 20%;

– місцевий бюджет зможе співфінансувати менше 30% вартості, закладеної на створення центру.

– заклад-учасник є структурним підрозділом вишу, а у його статутних документах не зазначено, що він є закладом профосвіти.

Податися на конкурс могли заклади, які не мають жодного навчально-практичного центру, а також ті, які вже їх мають, але хочуть посилити там технічну базу.

Нагадаємо, що у Державному бюджеті збережено 100 млн гривень на створення навчально-практичних центрів у закладах профосвіти. Ці та інші зміни ухвалила Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 квітня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *