Ярмарки професій, майстер-класи та екскурсії — заклади профосвіти надали графіки профорієнтаційних заходів

mon.gov.ua

Заклади професійно-технічної освіти готуються проводити для вступників різні профорієнтаційні заходи. Серед них — екскурсії, майстер-класи та конкурси. У школах також проводитимуть ярмарки професій та лекції про переваги профтехосвіти. Графіки таких заходів опубліковані сьогодні, 3 березня 2021 року, на сайті МОН у розділі «Вступ 2021: Профосвіта».

«У травні розпочнеться активний етап вступної кампанії до профтехів. Ми раді бачити, що заклади вже зараз готуються до її проведення. Вони не тільки організовують Дні відкритих дверей, але й формують програму інших заходів для того, щоб зацікавити випускників шкіл. Наприклад, проводять квести, виставки, тижні професій. Також вони займаються комунікаційною діяльністю. Зокрема, розміщують інформаційні матеріали в школах, створюють рекламні кампанії в соціальних мережах, таких як Tik-Tok та Instagram, і навіть виступають на радіо та телебаченні. Крім цього, адміністрації не злякалися дистанційного режиму, вони сміливо перейшли в онлайн-формат: зробили онлайн екскурсії до закладів, віртуальні 3D-тури майстернями», – розповів заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Графіки заходів містять усю необхідну інформацію: назву, дату та місце проведення, контактні дані особи від закладу. Кожен профтех самостійно визначив, які активності він буде проводити.

Перелік профорієнтаційних заходів у регіонах:

  1. Вінницька область;
  2. Волинська область;
  3. Дніпропетровська область;
  4. Донецька область;
  5. Житомирська область;
  6. Закарпатська область;
  7. Запорізька область;
  8. Івано-Франківська область;
  9. Київська область;
  10. Кіровоградська область;
  11. Луганська область;
  12. Львівська область;
  13. Миколаївська область;
  14. Одеська область;
  15. Полтавська область;
  16. Рівненська область;
  17. Сумська область;
  18. Тернопільська область;
  19. Харківська область;
  20. Хмельницька область;
  21. Херсонська область;
  22. Черкаська область;
  23. Чернівецька область;
  24. Чернігівська область;
  25. м. Київ.

«Для учнів такі заходи – чудова можливість ознайомитися з профосвітою в нових форматах, зрозуміти, що вона сучасна і готова відповідати їх потребам», – підсумував Ігор Гарбарук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *