04 квітня 2019 року департаментом освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведено II (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар.
У конкурсі взяла участь учениця Миколаївського професійного суднобудівного ліцею – Романішина Юлія (група 31/32, майстер виробничого навчання Лисейко Наталія Петрівна)).
Конкурс складався з двох турів: теоретичного та практичного.
Теоретичний тур конкурсу передбачав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері з предметів професійно-теоретичної підготовки, а саме: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування». За умовами туру учасники отримали 60 запитань з чотирма варіантами відповідей, одна з яких правильна.
Практичний тур конкурсу відповідав вимогам 4-го кваліфікаційного розряду та передбачав виконання двох видів завдань: приготування основної страви «Філе куряче фаршироване» за наданою технологічною карткою зі складним гарніром і десерту «Яблука в тісті смажені» за наданою технологічною карткою (дві порції кожної страви). Перед відпуском учасники попередньо декоративно оформлювали приготовлені страви, проявляючи свої кулінарні та креативні навички.
За результатами конкурсу на підставі спільного рішення оргкомітету та журі II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар визначено переможцем і призерами та прийнято рішення нагородити переможця й призерів дипломами департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації.
Романішина Юлія успішно виконала всі завдання конкурсу і посіла ІІІ місце.