Розширена колегія та нарада управління освіти Миколаївської міської ради

У п’ятницю, 17 травня, в міському Будинку вчителя відповідно до плану роботи управління освіти Миколаївської міської ради відбулася розширена колегія та нарада з керівниками закладів освіти Миколаєва.

На засіданні колегії було обговорено актуальні питання:

Про стан підготовки вихованців закладів дошкільної освіти до навчання в перших класах нової української школи.

Про результати моніторингу створення україномовного середовища в двомовних закладах загальної середньої освіти.

Про хід виконання закладами освіти ст.13 Закону України «Про охорону праці» в частині забезпечення належного утримання будівель і споруд, електромереж та моніторингу їх технічного стану.

Про дотримання керівниками закладів загальної середньої освіти вимог «Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні»» (розділи ІІІ, ІV), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 17.03.2015р. №306, в частині нагородження випускників 11-х класів золотими та срібними медалями за особливими умовами.

Досвідом роботи поділилися: Панасенко В.С., завідуюча ЗДО №1, про координаційну діяльність між дошкільною та початковою ланкою освіти в умовах НУШ; Деньговська Л.М., завідуюча ЗДО №94, про забезпечення неперервності дошкільної та початкової освіти на засадах НУШ засобами квест-технології та ЛЕГО-конструювання; Карпенко О.О., директор ЗЗСО №42, про україномовне середовище як найважливішу передумову успішної розбудови сучасної української школи; Боярська Н.О., директор ЗЗСО №60, про основні напрямки розвитку системи охорони праці в нових умовах.

Члени колегії управління освіти підтримали рішення колегії і прийняли питання в цілому.

На нараді були розглянуті питання:

Про проведення ліцензування ЗДО та ЗЗСО, інституційного аудиту ЗЗСО.

Про оздоровчу кампанію-2019. 

Про підготовку та проведення випускних урочистостей.

Про організацію і проведення медичних оглядів учнів та педпрацівників.

Про підготовку до 2019/2020 навчального року.

Про формування проекту бюджету на 2020-2022 роки.

Про надання послуг ПриватБанком.

Під час зустрічі було акцентовано увагу керівників освіти на формуванні проекту бюджету на 2020-2022рр.; посиленні контролю за дотриманням правил безпеки у закладах освіти під час проведення випускних урочистостей.

Начальник управління освіти Ганна Личко надала відповіді на хвилюючі керівників питання, вручила нагороди за підсумками навчального року та побажала успішного завершення 2018-2019 н.р., гарного, сповненого яскравих вражень, відпочинку під час канікул.