Єгор Стадний: вищу освіту поєднають з навчанням на робочих місцях

Про дуальну систему освіти як обов’язкову частину системи вищої освіти в Україні заступник міністерки освіти з питань вищої освіти Єгор Стадний розповів у інтерв’ю Радіо НВ.

Заступник міністерки освіти Єгор Стадний розповів, що чекає на студентів та на університети згідно з новим законом про вищу освіту. 

За словами чиновника, дуальна форма освіти (синтез навчання у закладах вищої освіти з працею на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації) стане в один обов’язковий ряд з денною та заочною формами.

Дуальна система передбачає перебування на робочому місці в обсязі до 70% від усього навчального процесу. При цьому роботодавцями в рамках цієї системи виступатимуть не лише державні компанії, а й корпорації, приватний бізнес.

Університети отримали змогу разом з бізнесом запускати спільні програми. В рамках дуальної форми освіти студенти отримають заробітну платню, – анонсував Єгор Стадний.

На цей час бізнес має спільні програми з університетами?

Звісно, – повідомляє Єгор Стадний. – У 2019 році університети завдяки бізнесу заробили понад 300 млн грн. Це небагато, але я вважаю, що мало хто і таких цифір очікував.

Читайте також: У 2020 році фінансування університетів розподілять за результатами їх діяльності

Джерело: https://vse.ee/bzx

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *