Що робитиме МОН у напрямі реформи середньої освіти

Міністерство освіти і науки оприлюднило 10 кроків, що будуть реалізовані у напрямі реформування середньої освіти. Відповідний перелік дій міститься у Звіті про хід і виконання Програми діяльності Уряду в 2019 році.

Зокрема, у МОН планують найближчим часом затвердити новий Державний стандарт базової середньої освіти, розробити систему оцінювання компетентностей, набутих на рівні базової середньої освіти, а також схвалити Концепцію розвитку природничо-математичної та SТЕМ-освіти.

Окрім того, у відомстві планують забезпечити школи електронними освітніми ресурсами, комп’ютерним та мультимедійним обладнанням, сучасними меблями, обладнанням для природничо- математичних кабінетів, у тому числі для SТЕМ-лабораторій.

До планів Міносвіти входить організація навчання педагогічних працівників з питань підтримки дітей з особливими освітніми потребами в освітньому процесі та запобігання проявам насильства.

Одним із приорітетів МОН залишиться процес підвищення кваліфікації вчителів, організації супервізії та проведення сертифікації вчителів початкової школи.

Також Міністерство освіти і науки планує затвердити Положення про центри професійного розвитку педагогічних працівників, Положення про педагогічну інтернатуру, Професійний стандарт за професією «Вчитель закладу загальної середньої освіти» та затвердити Дорожню карту впровадження старшої профільної школи та надання підтримки з формування мережі ліцеїв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *