У Миколаєві в рамках громадського бюджету пропонують фінансувати проєкти, подані учнями

Громадський бюджет Миколаєва може поповнитися новою номінацією. Це станеться, якщо міська рада підтримає відповідні пропозиції.

Можливість внесення таких змін обговорили в понеділок, 24 лютого, під час засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету. Захід відбувся під головуванням першого віце-мера Володимира Криленка, у ньому також взяв участь депутат міської ради Павло Зоткін.

Йшлося про те, що є доцільність, щоб в програмі з’явилася номінація «Шкільний Громадський бюджет». Вона необхідна для залучення вихованців закладів середньої  освіти  до участі в програмі «Громадський бюджет Миколаєва». Пропонується визначити кілька тематик, за якими можна буде подавати проєкти шкільного Громадського бюджету: інфраструктурні; культурно-мистецькі; оздоровчо-спортивні; просвітницькі; наукові та технічні. Авторами таких проєктів зможуть бути учні від 14 до 18 років.

Передбачається, що на фінансування проєктів шкільного громадського бюджету місто виділятиме від 10% до 20 % загального обсягу Громадського бюджету. Кожного року ця цифра має визначатися координаційною радою. Сьогодні ж запропонували, щоб в 2021 році це було 15%, що становить 2,7 млн.грн. Загалом на наступний рік загальний обсяг Громадського бюджету становить 18 млн.грн.

Планується, що гранична сума одного проєкту шкільного Громадського бюджету не буде перевищувати 300 тис.грн.

Координаційна рада погодила внесення таких змін до міської програми «Громадський бюджет Миколаєва». Пропозиції, що обговорювалися сьогодні, будуть винесені на розгляд міської ради, яка й вирішить їх долю.

Відділ інформаційного забезпечення
департаменту міського голови

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *