За порушення академічної доброчесності – каратимуть

Очільниця МОН Ганна Новосад повідомила, що для вчителів і учнів передбачені санкції за порушення академічної доброчесності.

Ганна Новосад повідомила, що відтепер каратимуть за порушення академічної доброчесності. У вчителів це проявляється під час участі у різних конкурсах чи в межах підвищення кваліфікації, хабарництва, необ’єктивного оцінювання тощо, пише «Українська правда. Життя».

Міністерка зазначила, що педагогічні працівники, які порушили академічну доброчесність,  можуть бути недопущені до позачергової атестації, не отримувати будь-які види заохочень, бути позбавлені педагогічного звання, тощо.

В учнів порушення проявляється по-іншому.  Наприклад, у списуванні, в обмані, використанні під час контрольних допоміжних матеріалів або технічних засобів та ще багато іншого. Рішення щодо санкцій ухвалює педагогічна рада.

Тобто, закон також дає можливість учителю, за рішенням педагогічної ради, порекомендувати учневі пройти підсумкове оцінювання або державну підсумкову атестацію повторно.

Також студента можуть позбавити стипендії або призового місця на змаганнях.

Важливо не карати, а, насамперед, пояснювати. Тому спершу має бути зауваження та роз’яснення. Якщо вчитель помітив учня, що списує, то йому насамперед варто зробити зауваження і пояснити, чому списувати шкідливо, — додала Новосад.

Раніше Ганна Новосад повідомила, що масове звільнення вчителів-пенсіонерів у зв’язку з ухваленням Закону “Про повну загальну середню освіту” не передбачається.

Можливо, Вас зацікавитьЧи звільнять вчителів-пенсіонерів з 1 липня – відповідає Ганна Новосад


Джерело: https://vse.ee/cgm

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *