У місті триває планова вакцинація дітей та дорослих – з дотриманням правил інфекційного контролю

В Україні щорічно з 2005 року проводиться Європейський тиждень імунізації, націлений на інформування населення про вакцинацію як ключовий інструмент профілактики інфекційних захворювань і збереження здоров’я та життів.

Цього року він тривав із 20 до 26 квітня під гаслом: «Попередь. Захисти. Зроби щеплення!». Мета – наочно продемонструвати значення вакцинації, як інвестиції в здоров’я і благополуччя протягом усього життя.

Цьогоріч тиждень імунізації проводився в умовах пандемії коронавірусної інфекції (COVID-19).

Відповідно до рекомендацій ВООЗ та наказів МОЗ України продовжується рутинна вакцинація дітей та дорослих, проведення екстреної вакцинації та вакцинації за епідемічним показанням. Згідно Календаря профілактичних щеплень в Україні проводиться 10 обов’язкових щеплень проти дифтерії, коклюшу, правця, туберкульозу, вірусного гепатиту В, гемофільної інфекції, кору, краснухи, паротиту, поліомієліту.

Усі Центри первинної медико-санітарної допомоги населенню міста мають необхідні умови для безпечного проведення щеплень з дотриманням правил інфекційного контролю та необхідні вакцини.

За минулий тиждень було вакциновано дітей проти дифтерії, правця та кашлюку – 904, проти поліомієліту – 509, проти кору, паротиту та краснухи – 440, проти гепатиту В – 93, проти гемофільної інфекції – 164; дорослих та підлітків проти дифтерії та правця – 1400 осіб.

Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради нагадує жителям міста, що вакцинація – це один з найефективніших, з економічної точки зору, втручань в сфері охорони здоров’я, надійний метод захисту від небезпечних інфекційних хвороб.

Слід зазначити, що на сьогодні батьки близько 3000 дітей міста Миколаєва відмовляються від проведення щеплень, наражаючи на небезпеку не лише членів своєї родини, але й оточуючих.

Завітайте до педіатрів та сімейних лікарів і зробіть виважений вибір на користь вакцинації!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *