В Україні проведуть онлайн-конференцію «День дівчат в ІКТ»

vseosvita.ua

Міжнародний день дівчат в ІКТ – глобальна ініціатива, спрямована на підвищення обізнаності серед дівчат і молодих жінок щодо важливості цифрових навичок.

На честь Міжнародного дня дівчат в ІКТ, 22 квітня CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» та її ініціатива #ДівчатаSTEM проведуть онлайн-конференцію «День дівчат в ІКТ». Захід відбудеться у рамках проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Міжнародний день дівчат в ІКТ  це глобальна ініціатива, спрямована на підвищення обізнаності серед дівчат і молодих жінок про важливість цифрових навичок та заохочення їх до навчання і побудови кар’єри в сфері ІКТ. Свято відзначається щорічно в 4-й четвер квітня.

Сфера інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) продовжує стрімко розвиватися та відкриває для дівчат і жінок нові можливості професійного розвитку, однак гендерний дисбаланс у сфері ІКТ все ще продовжує зберігатися. Згідно з даними Євростату за 2019 рік жінки становлять лише 17,9% співробітниць сфери ІКТ у країнах ЄС. Однак ситуація в Україні не є кращою, адже згідно з міжнародним дослідженням якості освіти  PISA-2018, лише 3% опитаних дівчат в Україні хочуть працювати в сферах, пов’язаних з ІКТ.

В рамках заходу учасників(-ць) очікує 10 годин історій, що надихають, інтерактивний воркшоп, дискусії з ІКТ-експертками провідних українських та міжнародних компаній, цінні поради про старт кар’єри та жіноче лідерство в ІКТ, вікторини, конкурси та круті подарунки для найбільш активних учасниць.

До участі запрошуються дівчата віком 14-25 років, яким цікаво дізнатися більше про навчання та побудову кар’єри в ІКТ.

Реєстрація для учасниць відкрита до 21 квітня 2021 року, 17:00https://bit.ly/3rSrxEw

Детальна інформація: Юлія Шкуліпа, [email protected]

Минулого року також проходив онлайн-марафон до Дня дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях. Цей марафон став рекордним за кількістю учасниць (32 спікерки) та часу (16 годин) й увійшов до Книги рекордів України.