Круглий стіл з теми: «Профілактика та боротьба з насильством над неповнолітніми в родині та шкільному середовищі»

17.06.2021 за участю заступника міського голови Анатолія Петрова відбувся круглий стіл з теми: «Профілактика та боротьба з насильством над неповнолітніми в родині та шкільному середовищі», проведений департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

У його роботі взяли участь Наталя Гоберлас, спеціаліст управління освіти Миколаївської міської ради, та представники адміністрацій ЗОШ №11 (Оксана Бойченко), №64 (Наталя Рябошапка).

У своєму виступі Н. Гоберлас інформувала присутніх про організацію роботи закладів освіти міста щодо протидії домашнього насильства та насильства за ознакою статі, запобігання булінгу в шкільному середовищі, здійснення соціально-психологічного супроводу дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Наголосила, що розв’язати проблему насильства над неповнолітніми можна тільки у разі спільної роботи педагогів, батьків і всіх дорослих, які так чи інакше причетні до виховання дітей, служб та установ, які опікуються захистом прав дітей.

О. Бойченко та Н. Рябошапка ознайомили учасників заходу з системою роботи закладів освіти з даного питання. Освітяни зазначили, що зустріч сприятиме налагодженню взаємодії між суб’єктами з розв’язання проблем захисту дітей від насильства, попередження злочинів проти них, що є надзвичайно важливим, соціально значущим і актуальним завданням.