Освітян Миколаєва привітали з професійним святом

Щороку, першої неділі жовтня, наша країна відзначає День працівників освіти – свято тих, хто завоював в нашому суспільстві заслужену повагу і вдячність, відкрив кожному з нас дорогу у велике життя, кому ми зобов’язані своїми життєвими і професійними перемогами.
 
Сьогодні, 27 вересня, напередодні професійного свята в Миколаєві привітали представників галузі, які в час війни сумлінно виконують свій обов’язок та виховують майбутнє покоління вільної України.
Міський голова Олександр Сєнкевич звернувся з вітальною промовою до присутніх освітян. Олександр Федорович зауважив, що ми, як ніколи, усвідомлюємо важливість професії та праці вчителя, вихователя. Без освіти – немає майбутнього та подякував педагогам за те, що незважаючи на безсонні ночі та безкінечні повітряні тривоги, наші педагоги не лише навчають, а й волонтерять, дбають про переселенців, плетуть сітки та печуть смаколики, надають допомогу тим, хто її потребує.
 
З нагоди професійного свята представники освітньої галузі отримали низку відзнак за сумлінну й відповідальну працю. Серед них – Почесна відзнака «За заслуги перед містом Миколаїв», якою нагороджено Ганну Личко, начальницю управління освіти Миколаївської міської ради. Ганна Володимирівна зауважила, що у важкий воєнний час працівники галузі освіти показали неймовірну згуртованість та мужність. Тож ця нагорода — заслуга великого колективу.
За плідну педагогічну діяльність, професіоналізм, особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України нагороджено нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» директора ліцею №53 Ушакову Людмилу Іванівну. Нагрудним знаком «Відмінник освіти» нагороджено Демиденко Марину Миколаївну, директора гімназії №39 імені Ю.І. Макарова; Тарасюк Марію Іванівну, заступника директора гімназії №39 імені Ю.І. Макарова Чоботарьова Володимира Ілліча, вчителя гімназії №39 імені Ю.І. Макарова.
 
Миколаївським освітянам вручили заохочувальні відзнаки Міністерства освіти й науки України, почесні грамоти та подяки Миколаївського міського голови, сертифікати на преміювання та подарунки.
Управління освіти Миколаївської міської висловлює вдячність і щиру подяку Світлані Мовчан, голові профспілки освітян міста за надану фінансову допомогу та Сергію Січку, директору ліцею №38 імені В.Д. Чайки за надані умови у проведенні свята.