В Україні видали посібник зі створення профільної школи

В Україні створили посібник «Старша профільна школа: кроки до становлення».

За словами одного з авторів посібника директора Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олега Фасолі, у посібнику окреслені кроки, які необхідно зробити, щоб в об’єднаній громаді, в районі, в області сформувати модель успішної старшої профільної школи.

У посібнику зібрано аналітичні матеріали, що характеризують стан профільної освіти на прикладі Хмельницької області.

«У більшості випадків ми імітуємо профільне навчання у теперішній старшій школі, ми змішуємо поняття профільної та професійної освіти», – зазначає автор посібника.

Окрім того, автори напрацювали 15 індикаторів, що дадуть змогу органам місцевого самоврядування здійснювати аналіз функціонування сьогоднішньої старшої школи для моделювання майбутньої старшої профільної школи.

«Ми мали зустріч з Міністром освіти і науки України Ганною Новосад, на якій обговорили наші напрацювання і які зацікавили Міністерство освіти і науки. Ми з Айдером Сеїтосмановим входимо до складу робочої групи, яка зараз вимальовує модель старшої профільної школи. На моє переконання, ми не маємо права чекати 2027 року. Наші діти потребують якісної освіти в старшій школі вже сьогодні, яка дозволить їм стати успішними вже завтра», – наголошує автор посібника «Старша профільна школа: кроки до становлення» Олег Фасоля.

ЗАВАНТАЖИТИ ПОСІБНИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *