Вивчаємо з дітьми материки, океани, країни, міста

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям дев’ять оригінальних практичних завдань для формування природничої, соціальної та громадянської компетентностей дітей, уявлення про природничо-наукову картину світу.

Виконання запропонованих завдань сприятиме розвитку екологічної культури й логіки, а також формуванню уявлень про країни, материки й океани, їхні природні умови, особливості рослинного та тваринного світу.

Материки, міста, країни: шукаємо помилки. Це завдання сприятиме формуванню природничої компетентності дітей. У завданні учням і ученицям пропонується в списку країн знайти й обвести помилки, а також пояснити свій вибір. Виконання завдання сприятиме розвитку логічного та аналітичного мислення, вміння розрізняти материки, країни і міста.

Вивчаємо материки й океани. Це завдання сприятиме формуванню природничої компетентності молодших школярів. Дитині пропонується заповнити пропуски у реченнях про материки й океани, використовуючи слова для довідки. Також учням та ученицям потрібно поміркувати, як у Тихому океані утворився «пластиковий континент» і чому він так називається.

Континенти: розшифровуємо назви та розмальовуємо. Це завдання сприятиме розвитку пізнавального інтересу дитини, уваги, збагаченню словникового запасу. У завданні вміщено чорно-білу карту континентів. Назву кожного з них зашифровано за допомогою чисел. Дитині пропонується розгадати шифрограми й написати назви континентів.

Місце, де я живу: мій будинок. Це завдання сприятиме поглибленню знань дитини про власне оточення й місцеву громаду, дасть змогу посильно долучатися до участі у громадському житті. Дитині пропонується розпитати у рідних про історію будинку, в якому вона живе: дізнатися й написати рік, коли його побудували, намалювати свій дім.

Розповідаємо про території: держави зайців і вовків. Це завдання допоможе дитині краще зрозуміти, що таке «територія», навчитися визначати характерні ознаки територій. Виконуючи завдання, дитина розширить уявлення про державну символіку, розвине фантазію і навички малювання. Завдання допоможе сформувати громадянську компетенцію.

Пізнавальна розмальовка «Україна». Це завдання познайомить дитину із унікальними особливостями та пам’ятками нашої держави. Завдяки інформаційній насиченості розмальовки дитина збагатить словниковий запас і розширить кругозір, а також матиме змогу зацікавитись більш ретельним дослідженням України.

Розмальовуємо прапори країн: Австрія, Нідерланди, Румунія, Італія, Чехія. Це завдання познайомить дитину з національними прапорами 5-ти країн світу, допоможе потренувати навички читання й розвинути дрібну моторику. У завданні дитині пропонується розмалювати прапори країн за словесними описами, а потім поєднати малюнки з описами.

Розмальовка «Прапор Австрії». Це завдання — перший крок до розвитку письма. Завдяки завданню діти розвивають навички дрібної моторики і графомоторні навички, одночасно вивчаючи назви країн Європи та зображення їх національних прапорів.

Визначаємо ознаки спільноти. Це завдання сприятиме формуванню громадянської та соціальної компетентностей, становленню загальнолюдських цінностей. Дитині пропонується в переліку запропонованих слів і словосполучень закреслити ті, що не є назвами спільнот. У другій частині завдання дитині потрібно визначити й позначити назви спільнот, до яких вона може належати. Виконання завдання сприятиме формуванню навички самоусвідомлення й самоідентифікації, уявлень про ознаки спільнот і розумінню їхньої різноманітності.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *