65% учнів мають недостатній рівень фізичної підготовленості

osvita.ua

65,1 % учнів у 2018/19 навчальному році мали недостатній рівень фізичної підготовленості.

Про це йдеться у Рекомендаціях щодо стратегічного розвитку фізичного виховання та спортивної підготовки серед учнівської молоді, що затверджені Міністерством освіти і науки.

Очікується, що виконання рекомендацій дозволить створити нову модель мотивації учнівської молоді до занять фізичною культурою та спортом, створити сучасну інфраструктуру для розвитку фізичного виховання та спортивної підготовки учнівської молоді, призведе до збільшення кількості школярів, залучених до занять фізичною культурою та спортом тощо.

У Міністерстві освіти зазначають, що в 2018/19 навчальному році у понад 15 тисячах шкіл та закладів професійної освіти було проведено оцінювання фізичної підготовленості серед учнівської молоді. Загалом до оцінювання було допущено лише 50,9 % учнів.

За результатами оцінювання, високий рівень стану фізичної підготовленості мають лише 15,2 %.

Достатній рівень фізичної підготовленості продемонстрували 19,7 % учнів.

Середній рівень підготовки виявили у 12,3 % учнів, низький у 3,7 %.

Водночас не було допущено до оцінювання 49,1 % учнів.

«Отже 65,1 % учнів у 2018/19 навчальному році мали недостатній рівень фізичної підготовленості. Протягом 2019/20 навчального року спостерігалось зниження рухової активності молоді. У 2020 році ситуація ускладнилась через введення карантинних заходів з спричинених значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19», – наголошують у Міністерстві освіти.

За оцінками освітнього відомства, така ситуація вимагає кардинальних змін та модернізації підходів до розвитку та популяризації фізичної культури учнів та учнівського спорту.

У Міністерстві освіти також повідомили, що метою рекомендацій є визначення пріоритетних напрямків діяльності та розроблення механізмів для створення умов до оздоровчої рухової активності та популяризації здорового способу життя, забезпечення доступності спорту для учнівської молоді, формування ціннісного ставлення до власного фізичного здоров’я, спортивних і духовних досягнень, гуманістичних цінностей і патріотичних почуттів.

Планується, що організаційне забезпечення реалізації рекомендацій здійснюватиметься шляхом розроблення та прийняття в установленому порядку плану заходів, спрямованих на реалізацію їх положень, та їх виконання, проведення моніторингу стану виконання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *