ЗОШ №19: клуб “Feedback”

2 квітня відбулося друге засідання розмовного клубу “Feedback”, який у цьому році почав функціонувати на базі нашої школи, та німецького клубу”KusTok”( м.Мюнстер Північний Рейн-Вестфалія). Цього разу до команди першопрохідців приєдналася Новікова Марія, учениця 7-Б класу. Після заняття Марія вирішила стати постійним учасником команди клубу “Feedback”.
На зустрічі ми обговорювали тему “Хобі”. Хобі у Німеччині та Україні відрізняються. Наприклад, німецькі підлітки захоплюються алтимат фризбі. Алтимат фризбі – командна неконтактна спортивна гра з використанням літаючого диска. Цікаво зауважити, що алтимат фризбі передбачає відсутність суддів на ігровому полі, це говорить про довіру між командами. По-друге, болдеринг є дуже популярним у Німеччині.
Болдеринг — це різновид скелелазіння. Але на відміну від класичного лазіння з мотузкою, болдеринг практикується на невисоких скелях або спеціальних скеледромах висотою до 5 метрів. Замість страхувальної мотузки використовують мати. Для лазіння на природному рельєфі існують компактні переносні мати, так звані болдермати. По-третє, підлітки в Німеччині захоплюються грою з повітряними зміями.Це не тільки приємна гра, спосіб розважитися на свіжому повітрі, а можливість осягнути закони аеродинаміки й зрозуміти атмосферні процеси.Запуск повітряних змій — це цікавий вид спорту, і фестивалі, які проводяться по всьому світу.Наприклад, фестиваль повітряних зміїв Drachenfest Grabenstetten проводиться з кінця квітня з 2007 року на аеродромі Grabenstetten, приблизно в 50 км на південний схід від Штутгарта.У дні фестивалю небо Швабських Альп розквітає безліччю барвистих повітряних зміїв.
Ми також поділилися своїми захопленнями, а у кінці обговорили тему ,, Пасхальні традиції України та Німеччини”.
Скільки нового ми дізналися,розширюючи свій світогляд. В котре усі учасники клубу попрактикували свої знання та уміння у спілкуванні з носієм мови.

Автор: Ульянкіна Марія, 10 Б