Урок до Дня Землі в 4-А класі ЗОШ №47

З метою розширення  уявлень учнів про Землю як спільний дім, збагачення їхніх знань про екологію; формування  громадянської позиції щодо захисту довкілля,  виховання  небайдужого ставлення до проблем охорони навколишнього природного середовища та життя  в гармонії з природою вчителем початкових класів Олещенко Л.В. та асистентом вчителя Пахнюк В.С. проведено дистанційний (онлайн) урок до Дня Землі «З турботою про Землю».

В природі все взаємопов’язано. Що ж відбувається з довкіллям, якщо занедбати хоча б одну його частинку? Що трапиться, якщо зникне ліс, річка, озеро? Хто не може жити без лісу та річки, кому загрожує небезпека? Що далі трапиться? Почне руйнуватися життя, бо в природі все взаємопов’язане, бо Земля – це спільний дім для всіх.

Конкурси, загадки, цікавинки, відео  – все це допомогло розкрити тему уроку. А далі – турбота про нашу планету. Практична робота  дітей.

І в  кінці дня Лариса Вікторівна написала у батьківській вайбер-групі: «Шановні батьки та мої учні! Ось і підійшов до  кінця  наш робочий, але такий цікавий день. День Землі. Тож підводимо підсумки. Я вдячна учням, які відгукнулись на конкурси, та батькам, які допомогли діткам. Наші діти працелюбні, активні, веселі, талановиті! І з турботою про Землю ми далі будемо крокувати разом. Нехай наш спільний дім це буде завжди відчувати.  А ми всі  будемо виконувати певні правила сумісного співіснування на Землі».